Tax Shelter in de praktijk

Stappenplan voor uw Tax Shelter-Belegging bij Belga Films Fund

Het is eenvoudig om aan de nieuwe Tax Shelter deel te nemen.

  1. U berekent het bedrag dat u kan beleggen. Dat kan met onze hulp en/of met behulp van uw financiële dienst of externe boekhouder.
  2. Van zodra u een zicht hebt op uw resultaten, ondertekent u een Raamovereenkomst (vóór de afsluiting van uw belastingjaar) om een Tax Shelter-Belegging te reserveren.
  3. U voert de overeenstemmende boeking uit en past in functie hiervan uw fiscale aangifte aan (u ontvangt de nodige instructies van Belga Films Fund).
  4. U stort binnen de 3 maanden na ondertekening het toegezegde bedrag.

Voor het vervolg zorgt Belga Films Fund:

  • Wij storten u automatisch het financieel rendement waarop u recht heeft, ten laatste 18 maanden na uw storting.
  • Wij zetten alle nodige stappen tot het verkrijgen van het fiscaal attest dat uw verrichting op een definitieve wijze valideert.

Belga Films Fund staat u bij en geeft u advies tijdens het hele traject, zodat dit zo vlot mogelijk verloopt.  Onze ervaring met honderden Tax Shelter-verrichtingen staat borg voor een professionele afhandeling van elke stap van uw belegging.


De troeven van uw Tax Shelter-Belegging bij Belga Films Fund

Naast het duidelijke fiscale en financiële voordeel van uw belegging in Tax Shelter, wordt u actief betrokken bij de door u ondersteunde films.  U wordt uitgenodigd voor avant-premières, bekomt affiches en DVD’s van de films.

Indien u nog een stap verder wil gaan in uw samenwerking met de filmindustrie, bestaan er diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld op het vlak van marketing of incentives voor uw personeel.  Dit alles uiteraard binnen de wettelijke grenzen die aan Tax Shelter gesteld zijn. Omdat wij de grootste filmdistributeur in de Benelux zijn, is de Belga Films groep uitstekend geplaatst om u te laten kennismaken met de fascinerende wereld van film.

Klik hier voor een overzicht van de recente releases van Belga Films.