Nieuws over de films in productie

Black-out is één van de meest verwachte tv-series in 2020 op de VRT, rond een veelbelovend thema: elektrische stroomuitval in België! De opnames van de 10 afleveringen van 48 minuten vonden plaats van 8 oktober 2018 tot 9 april 2019 op vele locaties in België. De serie is momenteel nog in post-productie, met een uitzending op Eén gepland voor het najaar 2020.

Een goed jaar is de nieuwe VTM serie van onder meer het productiehuis De Filistijnen (Bruno Wyndaele). De opnames in Brussel en in Oost-Vlaanderen zijn momenteel lopende en zijn voorzien tot februari 2020. Nadien zal de post-productiefase starten met een uitzending op VTM in de loop van de zomer 2020.

Cool abdoul is de Biografische film over het leven van de getalenteerde Gentse bokser Ismail Abdoul, met in de hoofdrol Nabil Mallat die eerder te zien was in Patser, de VTM-reeks Cordon en De Dag op Vier. Op dit moment worden de teams gevormd om het project tot leven te brengen. De opnames in België (Gent en omstreken) en in Nederland zullen starten in februari 2020. De release in de Belgische zalen is voorzien in het najaar van 2020.

Held is een poëtische en intieme documentairefilm van het productiehuis DIPLODOKUS over een tiener die opgroeit in de hedendaagse digitale wereld, in een regie van Janet Van Den Brande en Timothy Wennekes. De opnames zijn momenteel lopende tot het eindejaar, met een vooropgestelde release in het voorjaar van 2021.


Mocht u meer informatie wensen over onze vele andere projecten, neem dan contact met ons op via

taxshelter@belgafilms.be of 02 335 65 75.


This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.