Jumbo, geselecteerd voor het prestigieuze Sundance Film Festival

Jumbo, de eerste langspeelfilm van Zoé Wittock, een jonge en ambitieuze Belgische regisseur, gaat in wereldpremière in de World Cinema Dramatic Competition op het Sundance Film Festival, dat zal plaatsvinden van 23 januari tot 2 februari 2020.

Het Sundance Film Festival, opgericht in 1985 door Robert Redford, is het toonaangevende Amerikaanse festival voor de onafhankelijke film en een van de grootste ter wereld. Het wordt jaarlijks gehouden in Park City en Salt Lake City, Utah en heeft vele onafhankelijke regisseurs onthuld, zoals Joel Coen, Bryan Singer, Quentin Tarantino en Jim Jarmusch.

De film wordt in België geproduceerd door het productiehuis Kwassa en wordt ondersteund via de Tax Shelter van Belga Films Fund.

Jumbo vertelt het verhaal van Jeanne, een verlegen jonge vrouw, die als nachtbewaakster werkt in een pretpark. Ze onderhoudt een fusionele relatie met haar moeder, de uitbundige Margarette. Terwijl geen enkele man zijn plaats kan vinden binnen dit duo, ontwikkelt Jeanne een vreemde liefdesrelatie met Jumbo, de nieuwe topattractie van het park.

De film zal in de loop van 2020 in de Belgische bioscopen worden uitgebracht.


This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.