High-frequency trading, Jesse Eisenberg en Salma Hayek binnenkort op uw scherm dankzij Belga Films Fund !

The hummingbird Project, een productie van het Quebecaanse productiehuis Item 7 en gecoproduceerd door Belga Productions, wordt omschreven als een « modern avontuur » dat  « de gevaarlijke limieten van ’s werelds almaar groeiende digitalisering blootlegt ». De film vertelt het verhaal van twee neven uit New York (Jesse Eisenberg uit o.m. The Social Network, en Alexander Skarsgard), experts in high-frequency trading. Ze dromen ervan om rijk te worden door de aanleg van een glasvezelverbinding tussen Kansas en New Jersey. De twee worden echter tegengewerkt door hun oude baas (gespeeld door Salma Hayek), een psychopathische handelaar die zich nergens door laat stoppen om hen te zien falen.

Deze film is een mooi (en uitzonderlijk) voorbeeld van een transatlantische coproductie tussen Canada en België. Een officiële coproductie tussen Item 7 in Montreal (War Witch, C.R.A.Z.Y., Brooklyn) en Belga Productions in Brussel. De film geniet de steun van Eurimages en de Tax Shelter via Belga Films Fund.

De opnames vonden eind 2017 plaats in Quebec in aanwezigheid van Belgische technici en de postproductie start in maart in België. De film zal in de zomer klaar zijn en komt vóór het eindejaar in onze zalen.


This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.