Management

DSC_5180_retouchée_BW_Fabrice DELVILLE – Bestuurder, Founder & General Manager (Belga Films Fund)

Fabrice Delville start zijn loopbaan in een Aziatisch filiaal van Paribas, om vervolgens bij Boston Consulting groep aan de slag te gaan. Later vervoegt hij Hermès Europe Railtel op de afdeling “Corporate Development”, en daarna start hij ook met succes het Belgisch filiaal van Interxion op.  Gedurende 5 jaar zetelt hij in het Uitvoerend Comité van Bayer HealthCare. Bij Scope Invest, een onderneming actief binnen het domein van de Tax Shelter, verenigt Fabrice Delville Finance en Media en zal hij 6 jaar mee het bestuur bepalen. In mei 2014 associeert Fabrice Delville zich met Belga Films om het Belga Films Fund, de Tax Shelter-pijler van de Belga Films groep, op te richten en te beheren.

Management_JDB_190px H_FR_B&WJérôme DE BETHUNE – Bestuurder (Belga Films Fund) & COO (Belga Films)

Na zijn studies rechten (UCL) werkt Jérôme de Béthune eerst als advocaat bij de Balie van Brussel op het advocatenkantoor CMS De Backer.  Daar specialiseert hij zich in Belgisch en Europees audiovisueel recht. In 1999 gaat hij naar de RTL groep, eerst als juridisch adviseur en vervolgens als secretaris-generaal, waarbij hij verantwoordelijk wordt voor institutionele aangelegenheden en de strategische ontwikkeling van de groep. Belga Films vervoegt hij in 2011 in de hoedanigheid van COO, en vervolgens wordt hij hoofdpartner in 2012.  Op dit ogenblik is hij verantwoordelijk voor het operationeel en strategisch management van Belga Films en zijn filialen.  Hij is CEO van Belga Films Fund sinds de oprichting van de vennootschap.

Patrick VANDENBOSCH – Bestuurder (Belga Films Fund) & CEO (Belga Films)

Patrick Vandenbosch is kleinzoon van de oprichter van Belga Films, waar hij in 1992 na zijn Bacheloropleiding handels- en financiële wetenschappen ook zijn loopbaan begint.  Eerst is hij er verantwoordelijk voor de filmdistributie en marketing. Vervolgens wordt hij ook hoofd van de afdeling “Aquisities”.  In 1998 leidt hij als Algemeen Directeur de kapitaaloperatie tussen Belga Films en de RTL groep in België in goede banen en rondt die met succes af.  Patrick Vandenbosch realiseert in 2010 de managementbuy-out van Belga Films. Vandaag staat hij als CEO en belangijkste aandeelhouder in voor de strategische ontwikkeling van de Belga Films groep.

Christophe TOULEMONDE – Head of Productions & Finance (Belga Films Fund & Belga Productions)

Christophe is afgestudeerd aan de EM Lyon Business School en heeft een master in mediamanagement van de ESCP Europe op zak. Hij begint zijn carrière in Parijs bij Accenture als strategisch en organisatieadviseur. In 2006 belandt hij in België en wordt hij administratief en financieel directeur van Scope Invest. In 2011 vervoegt hij Caviar Content, een internationale audiovisuele groep van Belgische oorsprong, die actief is in de productie van reclamefilms en fictie, als Finance Manager. Al snel krijgt hij de leiding over de afdeling Fictie. In die hoedanigheid zal hij 8 films produceren, waaronder Nymphomaniac, Black, Paradise Trips en 4 televisieseries, waaronder Clan en Connie & Clyde en Amateurs. Begin 2015 stapt hij over naar Belga Productions, waar hij verantwoordelijk is voor het toezicht op alle producties en de financiële follow-up.